top of page
Arena blanca y piedra

Què fem?

Transformem el pati, transformem el món

Educar en la sostenibilitat implica anar més enllà de la cura del medi ambient. Implica preservar el planeta, perseguir la igualtat entre les persones i assegurar el progrés i el benestar de la societat. 

Accions

Des del curs 2021-2022 estem portant a terme diferents accions i, amb la teua ajuda, esperem sumar-ne més en el futur.

IMG_20220302_110150.jpg
Acció 1. Esmorzar saludable
​

Durant tota la setmana, l'alumnat té la possibilitat d'esmorzar fruita fresca (aportada per l'empresa del nostre entorn, Plasencia) que es reparteix per tal d'aconseguir diversos objectius:

  • Inculcar hàbits alimentaris saludables.

  • Promoure l'eliminació dels residus al pati.

  • Fomentar el consum de productes de quilòmetre zero.

  • Ensenyar que els residus orgànics són d'utilitat per a crear fertilitzant en el compostador de l'hort escolar.

WhatsApp Image 2022-01-17 at 14.10.54.jpeg
IMG_20211117_162558.jpg
IMG-20220228-WA0005.jpg
IMG_20220302_105658.jpg
IMG_20211222_101807_edit_311656638203484.jpg
Screenshot_20220312-104121~2.png
Acció 2. Embolcalls reutilitzables

​

Per tal d'eliminar els embolcalls d'alumini dels entrepans, s'ofereix un taller on l'alumnat (amb l'ajuda del professorat) es pot confeccionar un embolcall ecològic.

Solament has de portar la tela i nosaltres fiquem la resta.

També pots recollir el material i fer-te'l a casa si ho prefereixes.

Acció 3. Repte dels taps

​

Totes les accions de RRRacoNets van encaminades a millorar el nostre pati. Aconseguir transformar-lo en un lloc on relaxar-se, divertir-se, crear un sentiment de companyonia... És per això que hem situat diversos espais al centre on la comunitat educativa pot deixar taps, amb l'objectiu de crear després un banc per seure al pati.

Acció 4. Estudi dels residus del pati

​

Per tal d'estudiar l'evolució de la nostra generació de residus, el mateix alumnat recopila i estudia els diferents tipus de residus generats (alumini, plàstic, brics, orgànic vegetal i orgànic animal). Amb els resultats es farà un estudi estadístic que donarà lloc a les reflexions a l'aula, encaminades a conscienciar sobre la importància de REDUIR els residus, i també a comprendre que, en cas de dur-los, han d'evitar llançar-los a terra.

Acció 5. Concerts pel clima

​

Un dia a la setmana l'alumnat que així ho desitge, tindrà a disposició l'equip de so del centre i l'escenari per fer un concert o mostrar el seu talent. Aquesta acció té com a objectiu dinamitzar el pati, donar espai a la creativitat, així com sensibilitzar l'alumnat sobre el consum i la gestió que es fa dels residus.

Acció 6. Mercat d'intercanvi

​

Una vegada per trimestre es fa un mercat d'intercanvi d'objectes de segona mà. El funcionament és senzill: l'alumnat porta objectes que ja no necessita, i per cadascun se li dóna un SegoNet (nom de la moneda social que hem creat), que podrà intercanviar per qualsevol objecte que considere del seu interés el dia del mercat.

Acció 7. Hort escolar

​

El medi natural és un potent element de transformació social. Per això, des del projecte RRRacoNets treballem per conscienciar amb la necessitat de mantenir l'entorn natural. Pensem que és necessari que siguem un referent en formar ciutadans i ciutadanes conscienciats amb el respecte a la natura i el medi ambient. Volem evitar que cada vegada ens allunyem més dels nostres orígens i de la tradició del nostre poble per ocupar-se de feines lligades amb el sector agrícola.

bottom of page